kunst

Duurzaamheid en kunst staan veel dichter bij elkaar dan je zou denken en vermoeden. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Netty van de Kamp, adviseur Kunst & Ruimte voor Kunstloc Brabant, schrijft in haar blog over de kracht van kunstenaars bij ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Manifestations, deze week tijdens de Dutch Design Week (van 19-27 oktober) te zien, laat ons via kunst stoeien met ideeën, toekomstbeelden en nieuwe mogelijkheden van technologie. Daarentegen roept de snel veranderende relatie tussen mens en technologie een belangrijke vraag op: is deze relatie een match, of een clash?

In de column ‘Kunst als hulpmiddel’ vertelt Atty Bax, adviseur Zorg bij Kunstloc Brabant, over de mogelijkheden en pluriformiteit van kunst als hulpmiddel in de moderne samenleving.

Het In Our Nature Festival gaat over duurzaam wonen, leven en ondernemen, maar vooral over de kracht van de kunstenaarsmindset: welke rol kan die mindset spelen in het aanpakken van “the wicked problems in today’s society”?

Kunstloc Brabant vindt het belangrijk om kunst en cultuur in de zetten in andere maatschappelijke sectoren zoals zorg, welzijn en ruimtelijke ordening. Liesbeth Jans (programmaleider Verbinden van Kunst & Samenleving) schreef haar maandelijkse blog over de schoonheid van treinstations.