kunst

Inez van Vuren is collagekunstenaar. Nu Corona de wereld op een andere snelheid doet draaien, blijft Inez niet stil zitten. Ze laat zich inspireren door haar omgeving, en maakt met deze verhalen een nieuwe ‘Corona-collagereeks’.

Creativiteit is plotseling een top skill geworden om jezelf in de toekomstige technologie en AI-gedreven maatschappij staande te kunnen houden. Daarmee is het een gewenste economische vaardigheid geworden. Als specialiste van deze soft skill vraagt fotografe Melanie Rijkers zich af ‘Ben ik hier wel blij mee?’

Textiele materialen en technieken worden als media weer serieus genomen in de officiële kunstwereld. Hoera! Zouden we dan toch eindelijk eens de waarde van textiel in gaan zien en deze niet in een hokje “textielkunst” stoppen? Hoe komt dat toch dat textiel en kunst zo’n moeizame verhouding hebben met elkaar? Kunstloc adviseur Atty Bax schreef er een blog over.

Duurzaamheid en kunst staan veel dichter bij elkaar dan je zou denken en vermoeden. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Netty van de Kamp, adviseur Kunst & Ruimte voor Kunstloc Brabant, schrijft in haar blog over de kracht van kunstenaars bij ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Manifestations, deze week tijdens de Dutch Design Week (van 19-27 oktober) te zien, laat ons via kunst stoeien met ideeën, toekomstbeelden en nieuwe mogelijkheden van technologie. Daarentegen roept de snel veranderende relatie tussen mens en technologie een belangrijke vraag op: is deze relatie een match, of een clash?

In de column ‘Kunst als hulpmiddel’ vertelt Atty Bax, adviseur Zorg bij Kunstloc Brabant, over de mogelijkheden en pluriformiteit van kunst als hulpmiddel in de moderne samenleving.

Het In Our Nature Festival gaat over duurzaam wonen, leven en ondernemen, maar vooral over de kracht van de kunstenaarsmindset: welke rol kan die mindset spelen in het aanpakken van “the wicked problems in today’s society”?