talentontwikkeling

TalentHub-traject jump! kwam op een goed moment in Maurits Wouters’ leven. Zijn beroepspraktijk als videokunstenaar veranderde compleet toen hij vader werd. Maurits ziet zichzelf sindsdien niet meer als filmmaker, maar eerder als ondernemer. Jump! biedt hem de context om deze “nieuwe attitude” te verfijnen.

Rianne Wilbers (1989, Helmond) studeerde klassieke zang aan het conservatorium in Tilburg. Ze kiest graag haar eigen weg: het liefst werkt ze samen met hedendaagse componisten aan nieuwe muziek – zo ontwikkelde ze haar unieke stijl. Sinds een half jaar is ze onderdeel van het talentontwikkelingstraject van Music Hub Brabant. In dit interview vertelt ze over uitdagingen, hindernissen en over de grenzen die ze zo graag oprekt.

In 1958 verhuisde Eefje haar opa met zijn hele gezin van Den Bosch naar Goirle om als eerste directeur vorm te geven aan de nieuwe muziekschool. Later gingen Eefje en haar zussen naar de muziekschool, waar ze mochten uit proberen waar hun passie lag: piano, theater, musical, zang, saxofoon. Ze prijst zichzelf gelukkig dat ze is opgegroeid in een familie waar cultuureducatie onderdeel was van haar opvoeding. Maar nu heeft de gemeente Goirle een tekort op de begroting en via de voorjaarsnota wil het college de subsidie voor Factorium in 3 jaar tijd tot € 0 reduceren. De samenwerking met het onderwijs komt onder druk te staan, waardoor cultuureducatie niet meer voor ieder kind vanzelfsprekend is.