Vogelvrij

Op 12 maart jl. presenteerde minister Ingrid van Engelshoven (OCW) haar cultuurbrief ‘Cultuur in een open samenleving’. Het kabinet schetst in deze brief de agenda voor het cultuurbeleid voor de komende jaren. Woensdag 30 mei a.s. debatteert de Tweede Kamer over de visiebrief van minister van Engelshoven. De landelijke culturele instellingen deelden massaal hun visie op de visiebrief. Mestmag.nl zet de reacties voor je op een rij.

Tweewekelijks neemt documentalist Ton van der Linden jou mee langs de belangrijkste Trends, Ontwikkelingen en Nieuwtjes. Geheel in lijn met het thema ‘Vogelvrij’ neemt Ton jou in aflevering #9 van de TON Talk mee in een aantal ontwikkelingen op het gebied van buitenlandse makers, gevluchte kunstenaars en wat kunst voor vluchtelingen kan betekenen.

Mooie, inspirerende en bijzondere beelden uit Brabant en passend in het thema ‘Vogelvrij’. Ditmaal beelden van FutureDome in Breda. FutureDome is gehuisvest op het voormalige terrein van de Bredase penitentiaire inrichting de Boschpoort, in de volksmond bekend als de Koepel.

De provincie Noord-Brabant heeft een subsidieregeling speciaal voor startende makers. Begin deze maand werd de regeling voor de tweede keer opengesteld: aanvragen kan nog tot en met 20 juni. Hoe gaat zo’n aanvraag in zijn werk en waar moet je rekening mee houden? Mestmag.nl sprak met Watershed en Jelena Kostić, twee stichtingen die in de eerste ronde subsidie ontvingen.

Journaliste Jozien Wijkhuijs en schrijfster Lotte Lentes maken een podcastreeks over ondernemerschap. In zes afleveringen onderzoeken ze de zin en onzin van allerlei onderwerpen waar (startende) ondernemers in de culturele sector mee te maken krijgen. De eerste aflevering gaat over de zin en onzin van netwerken.