Tweede editie Videoland Academy vervroegd

Bedrijf: Videoland Academy

Deadline: 15 juli 2020

Videoland Academy

Om juist in deze tijd nieuw filmtalent aan te moedigen en te ondersteunen vervroegt de Videoland Academy de tweede editie van het talentontwikkelingstraject. Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script.

Scenarioschrijvers  en documentairemakers worden opgeroepen om tussen 12 mei t/m 15 juli 2020 hun fictie- en documentaire projecten met als thema “Modern Fantasy” en “Familie” in te sturen. Zij maken hiermee kans om geselecteerd te worden voor de tweede lichting van de Videoland Academy waar zij op financieel en inhoudelijk vlak steun krijgen in de realisatie van hun fictie films of documentaireserie. De films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en IDFA 2021 en zijn daarna exclusief te zien bij Videoland.

 

Criteria

Thema fictie: Modern Fantasy
Voor de tweede editie is de Videoland Academy op zoek naar fictie verhalen die zich afspelen in onze huidige tijd, maar dan met een fantasie element. De realiteit waarin wij leven kan soms hard, eentonig, maar ook heel spannend zijn. Wat de realiteit echter mist, is een stukje fantasie die ons helpt ontsnappen, relativeren of duiden. Deze verhalen kunnen raakvlakken hebben met diverse andere genres zoals comedy, horror, coming-of-age, drama of thriller, voor jong en oud.

Thema documentaire: Familie
Als thema voor de documentaires is de Videoland Academy op zoek naar verhalen over mysterieuze, criminele of integrerende families: “Je familie kies je niet”. Families worden vaak geassocieerd met gezelligheid, steun en betrouwbaarheid, maar wat nou als deze waarde enkel aan de oppervlakte zichtbaar zijn? Families kunnen ook ingewikkeld zijn, geheimen met zich meedragen of juist heel uitgesproken controversieel zijn. Voor de tweede editie zal de Videoland Academy zich richten op familie van alle soorten en maten. Dit kunnen sociale, politieke, criminele of intermenselijke verhalen zijn. De Videoland Academy wil de documaker uitdagen om zelf een eigen visie toe te voegen en een verhaal te maken die vol verrassing en verbazing zit.

 

Aanmelden

Inschrijven voor de tweede editie kan vanaf 12 mei t/m 15 juli 2020 via www.videoland.nl/academy. Hier is ook meer informatie te vinden over het thema en de voorwaarden van de Videoland Academy.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie