Welkom MEST #10!

Het is eind juni. Dat betekent een nieuwe aflevering van MEST op de mat. Lila is-ie dit keer. Danseres Sabine Molenaar staat met haar elastieken benen op de cover. Nog geen abonnee? Wij vinden dat daar maar eens verandering in moet komen: bij een abonnement krijg je nu een kaartje voor Boulevard, de Brabantsedag of Incubate.

Het zomernummer van MEST

In MEST #10 weer een berg aan interessante artikelen. We verkennen de historische spoorrails van het Duits Lijntje tussen Boxtel en Veghel. Europese koningen en keizers gingen ons meer dan honderd jaar geleden voor. En wat is dat toch, met die dancefestivals in Brabant? Extrema Outdoor bestaat twintig jaar en zette de trend voor een keur aan succesvolle dancefestivals.

In de zomer nog steeds in het donker: de Bredase Game Garden, waar gamemakers samenkomen. Ze vertellen over de wondere wereld van de computergames. Arjan Peters, Joke Hermsen en Mieske van Eck, drie bewonderaars van de romans van Marie Kessels, vertellen wat deze onzichtbare schrijfster zo bijzonder maakt. Aandacht is er ook voor Theaterfestival Boulevard, met de reeds genoemde Sabine Molenaar en een schets van het oeuvre van het meest spannende theatercollectief van Vlaanderen, FC Bergman.

Ondertussen stelt MEST aan u voor: Van Eindhoven, juffrouw van Tilburg, meneer Van den Bosch en Mevrouw Van Breda. En ook in MEST #10: filmmaker drŽ didderi‘ns, Jeroen de Leijer interviewt Armand, MEST eert de vergeten held, de koning van de klucht, John Lanting en volgens Lout Donders is het tijd voor een Brabants filmfonds.

En als altijd is er natuurlijk nog veel meer.

Preview

Alvast even spieken? Bekijk hieronder de preview van MEST #10.

Festivalactie

We hebben een festivalkaartje voor je klaarliggen, dus wacht niet langer en word nu abonnee! Ga daarvoor naar onze abonnementspagina en maak je keuze. Wordt het Boulevard, de Brabantsedag in Heeze of Incubate?

Festival Boulevard / Wunderbaumvrij. 14 en za. 15 augustus 20.00 Theater aan de Parade

Ieder jaar in augustus barst ‘s-Hertogenbosch uit zijn voegen met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst. Ga gratis naar de voorstelling WE DOEN HET WEL ZELF van Wunderbaum, een muziektheatraal spektakel over het einde van de verzorgingsstaat en de glorende participatiesamenleving.

Brabantsedag / Cultuurhistorische optocht – zondag 30 augustus 14.00

Wat in 1958 klein begon, trekt nu jaarlijks ruim 30.000 bezoekers. Maar liefst 16 wagenbouwersgroepen met tweeduizend acteurs trekken door de straten van Heeze met hun huizenhoge theaterdecors. De cultuurhistorische optocht vormt het hoogtepunt van het inmiddels 9-daagse cultuurfestival in Heeze.

Incubate – 14-20 september (dagkaart naar keuze)

In september staat heel Tilburg in het teken van Incubate, het jaarlijkse internationaal toonaangevende festival voor grensverleggende cultuur. Incubate laat je kennismaken met de indie cultuur waaronder muziek, beeldende kunst, film, hedendaagse dans en een conferentie. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Share on Facebook0Share on LinkedIn0Tweet about this on Twitter
Geen reacties

Geef een reactie